Ik bied als Hondencentrum CeasAron de mogelijkheid aan voor honden, die niet graag naar de dierenarts gaan, een enting te zetten op een wandellocatie in het bos. De enting wordt gedaan door een dierenarts en is inclusief een algemeen gezondheidsonderzoek voor de hond.

1. Enten is prima,
2. bewust enten nog beter,
3. altijd enten is zeker niet noodzakelijk,
4. niet enten behoort ook tot de mogelijkheden.

Informeer uzelf goed, ben kritisch en kies bewust. Bij vragen mail mij gerust.

Enting geeft nooit 100% zekerheid, dit is iets wat u in uw besluit mee moet nemen. Daarom kan enting per individuele hond verschillen. Honden die wegens hun gezondheid klachten hebben (bijv. (auto) immuun zoals allergieën of huidreacties), kunnen beter niet geënt worden. Dan bestaat er de mogelijkheid om met een homeopatisch middel te behandelen om bij besmetting de reacties toch wat te beperken. Dit dient altijd door een gediplomeerd natuurgeneeskundige (BCND) of homeopaat(NVHK) Therapeut of DA(complementair) geadviseerd en begeleid te worden.

Werken aan een goede darmweerstand en aan de opbouw van de totale weerstand van de hond, het dier op tijd ontgiften waardoor het optimaal in conditie blijft, geeft heel vaak meer bescherming tegen ziekteverwekkers, dan wanneer we een vervuild dier enten.